Éld át milyen Lily Collins-nak vagy Russell Crowe-nak lenni

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin
Share on reddit

Az Emily Párizsban sorozat idén októberben nagyon robbantott a Netflixen, kapott hideget meleget, de egy valami tény: megadja az igazi francia életérzést. Én személy szerint imádtam, ahogy át tudtam érezni, hogyan éli meg Emily az új életét és vele együtt szívtam magamba a képernyő túloldaláról a párizsi hangulatot. A sorozatban felbukkanó klisék pedig annyira megtették a hatásukat, hogy dél-franciaországi lakosként az örökös napsütésből sikerült elvágyódnom a Vashölgy, a divat és a pezsgő kultúra fővárosába.

Franciaország szerelmeseként nekem nem is kell ennél több. Nagyon franciás, nagyon könnyű sorozat, ezért Emily kalandjai élményt és kikapcsolódást nyújtottak. A túlbuzgó, mindig lelkes amerikaiban pedig valamelyest magamra találtam és már nem is érzem annyira az akcentusom körüli komplexusom! Szóval köszönöm Emilynek a könnyed párizsi estéket a képernyő előtt!

Mutatok most pár filmet, ha nem csak Párizsba vágynátok Emily-vel, hanem Dél-Franciaországba, velem! Íme a listám a filmekről, amelyek iderepítenek:

A provence-i fűszeres (Le fils de l’épicier): Apró provencei falvak, napsütés, egy szerelmi történet és a fűszerek illata: ennél több nem is kell egy könnyed dél-francia filmhez.

Párizs még várhat (Paris can wait): Igazi gasztrofilm, egy romantikus dél-francia road trip története. A Riviérától indulva Provence vidékein utazunk át és helyi különlegességeket kóstolunk finom borokkal kísérve. A főszerepben Diane Lane, a megtestesült crème brûlée! A filmet látva azonnal venném elő a piknik kosarunkat! Szerencsére itt annyira szép az idő, hogy ezzel nem is kell jövő tavaszig várnom!

Káprázatos Holdvilág (Magic in the Moonlight): Woody Allen produkciójában többek közt Emma Stone és Collin Firth a Riviérára látogat. Van még kérdés?

Provence-i vakáció (Avis de mistral): Családi film Jean Reno főszereplésével, vidéki élettel és provencei családi olajfaültetvényekkel. Érdekesség: Jean Renonak a való életben is van Provence-ban egy olajfa birtoka és a saját olívaolaját piacra is dobta New Yorkban. Ezek után végképp hitelesen alakítja a vidéki termelőt.

Cézanne et moi (Cézanne and I): Nem csak a levendulát, a gasztronómiát és a finom borokat érdemes megemlíteni, ha Dél-Franciaországról van szó. Provence egy múzsa, a « fővarosa », Aix-en-Provence pedig Paul Cézanne és Émile Zola szülővárosa. Az ő különös barátságukat meséli el a film.

Bor, mámor, Provence (A good year): Természetesen nem hagyhattam ki a listából! A « Provence filmek királynője », ezzel el is mondtam mindent. Nézzétek meg, ha eddig nem tettétek volna, majd kezdjétek a repjegyeket is nézegetni 2021-re, mert bizony a film mellékhatása ez lesz!

Kakukktojások , amiket érdemes megemlíteni:

 Az élet ízei (Les recettes du bonheur) Még egy gasztofilm igazi dél-francia hangulattal. Bár Dél-Franciaországban járunk, a történet Provence-tól északra játszódik, Saint-Antonin-Noble-Val falujába, ahol a francia és indiai konyha találkozik a szívmelengető történetben.

Vissza a mamahotelbe (Retour chez ma mère): Itt se nem Provenceé, se nem a finom falatoké a főszerep, viszont Provence fővárosában járunk. A bónusz: néhány jelentben feltűnik a város, ahol élek : Sanary-sur-Mer, közben a kabócák énekelnek.

Tudod, ha nem csak a képernyőn keresztül repülnél Franciaországba, akkor én itt várlak Provence és a Riviéra szívében:

💛 Esküvőszervezéssel

💛 Élményekkel

💛 Gasztro kalandokkal

💛 Mindezt amilyen francia klisével csak szeretnéd, mert a francia életérzés nem csak Emilynek jár! 💛

Addig is találkozunk az Instagramon és a blogon, ahol várlak a legújabb cikkeimmel Dél-Franciaországból!

Aix-en-Provence

Fotók a cikkben: Eugene Dorosh, Linh Nguyen, Philippe Gras, Chris-Arthur Collins, Frank Eiffert, Samuel C. – Unsplash