Halasztani kell az esküvőtöket? Így hozzátok ki a legjobbat a helyzetből!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

Hosszú hónapok álmodozása, tervezgetések egész estéken át, az a sok lelkesedés a Ti nagy pillanatotokra gondolva… De világ hirtelen fordult egyet, a szervezés gyümölcse kockán forog, mert Ti is abban a nehéz és fájdalmas helyzetben találtátok magatokat, hogy el kell halasztanotok az esküvőtöket a koronavírus miatt. Bármennyire fáj, a szeretteitek és a saját egészségetek érdekében ez a legjobb döntés. Azt is tudom, hogy nagyon nehéz most optimistának lenni, de maradjunk erősek! Ne feledd, az egyik legnagyobb hatalom az alkalmazkodás képessége!

De mégis hogyan tovább? Hogyan tudjátok menteni a menthetőt, hogy a lehető legjobbat hozzátok ki az esküvőtökből a helyzet ellenére?

Sok pár dönt amellett, hogy szűk családi körben megtartják a kitűzött időpontban a polgári szertartást és egy későbbi időpontban a tervezett lakodalmat, míg mások a hivatalos szertartással együtt szerveznek újra mindent. Ti akárhogy is döntötök, az újratervezés tartogathat olyan utakat, amelyekre nem is gondoltatok korábban!

Amennyiben jövő évre halasztjátok a nagy napot:

Időt nyertek, profitáljatok belőle!

Az idő az esküvőt szervező párok nagy kincse! Egy esküvő megszervezése sok időbe és energiába kerül, erre akkor döbbenünk rá igazán, mikor már benne vagyunk az előkészületekben. Akár csak pár hónapot vártok, akár jövőévre tűztétek ki az új dátumot, értékes pillanatokat nyertetek!

Mivel tudtok haladni az esküvőszervezésben a koronavírus idején? Íme néhány ötlet!

  • Merüljetek el az esküvői hangulatban, inspirálódjatok, gyűjtsetek új ötleteket
  • Írjátok meg/gondoljátok újra az ülésrendet
  • Készítsetek virtuális meghívót vagy esküvői honlapot
  • -Készítsétek el Ti magatok a vendégajándékokat
  • Állítsátok össze a nagy nap menetét, keressetek hozzátok illő játékokat, programokat a lagzira
  • Írjátok meg a fogadalmatokat! Tapasztalataim szerint ez az, ami az utolsó előtti pillanatra szokott maradni, ezért most próbáljatok meg ráhangolódni!
  • Gyakoroljátok a táncotokat
  • Gyűjtsétek össze a zenéket a ceremóniára és a lagzira

Most azt is újragondolhatjátok, valóban ilyen az a lagzi, amilyenre vágytok? Ilyen az a szertartás, amit magatokénak éreztek? Sok páron látok nagy külső nyomást ami a szervezést illeti, de most lehetőségetek van mindent higgadtan átgondolni.

Ha az arany középutat keresitek:

Bizony előfordulhat az is, hogy nincs nincs kedvetek vagy erőtök egy újabb évet várni, hogy férj és feleség lehessetek, de szeretnétek, hogy a szeretteitek teljes valójában Veletek legyenek, ne csak egy képernyőn keresztül. Annak is fennáll a lehetősége, hogy nem minden szolgáltató tud veletek maradni egy 2021-es dátumra. Ilyenkor érdemes elgondolkodni egy néhány hónapos csúsztatáson:

Esküvő ősszel vagy télen

Tudom, erről első nekifutásból a legtöbben hallani sem akartok, de több előnye is lehet azon kívül, hogy könnyebben és kedvezőbb áron juttok hozzá a dátumokhoz, szolgáltatókhoz. Ha mégis ragaszkodtok a jó időhöz, akkor újratervezéssel és néhány kompromisszummal lehet akár kettő lagzitok is, anélkül, hogy duplájába kerülne a kitűzött összegnek. A kompromisszum most így is, úgy is elkerülhetetlen, miért ne lehetne egy kis csavarral két felvonásban ünnepelni?

Ha pedig napsütésre is vágytok és a téli dátum sincs ellenetekre… Szökjetek meg egy meleg helyre! Ez elérhetőbb, mint gondolnátok, lássuk is a következő pontot!

Ha pedig 180 fokos fordulatot vennétek:

Lelkifurdalás nélkül megszökhettek

Tengerparti esküvő, mezítláb a homokban… Vagy egy romantikus vidéki ceremónia egy mediterrán vidéken... Ti is játszadoztatok már ezzel gondolattal? Ha nincs erőtök újratervezni az esküvőt, győzzön a kalandvágy és szökjetek meg! A jelenlegi helyzetben mindenki megértőbb, ha úgy döntötök, inkább csendesen elbújtok a világ elől és akár a nászúttal egybekötitek a nagy napotokat, csak Ti ketten! ( Természetesen amint ezt a helyzet megengedi, addig pedig fő a biztonság és #maradjotthon !) Azonban a szeretteitek jelenlétéről sem kell lemondanotok egy külföldi esküvőn! Erre a megoldást a közeli, európai úticélok jelentik. Csodás mediterrán partok várnak Rátok egész évben, profi szervezéssel, akár mindössze másfél óra repülőútra. Ilyen desztináció a francia Riviéra és Provence is, ahol egész évben ragyog a nap! A ráadás, hogy én is itt vagyok és teljeskörű esküvőszervezéssel fogadlak Titeket! Ha pedig körbe kalandoznátok Dél-Franciaországot, a nászutatok megtervezésében is segítek !

Az igazi bónusz, akárhogyan is döntötök: Képzeljétek csak el, micsoda öröm lesz újra együtt lenni és önfeledten bulizni egyet a nehéz és hosszú hetek, hónapok után! Az egymástól távol töltött karantén idő után el fog jönni a nap, mikor sokszoros boldogságban ünnepelhetünk a szeretteinkkel!

Amennyiben  jogi tanácsadásra lenne szükségetek egyes szerződésekkel kapcsolatban, ajánlom figyelmetekbe a Jogi segítségnyújtás menyasszonyoknak Facebook csoportot.

Remélem, hogy tudtam segíteni Nektek egy kis reménysugarat adva az elkövetkező időszakra. Kívánom, hogy a világunk a helyére kerüljön, mi pedig újra együtt lehessünk, szabadon találkozhassunk, ünnepelhessünk, utazhassunk, én pedig a megszokottnál is hatalmasabb lelkesedéssel és szeretettel várlak Provence-ban és a francia Riviérán!

fr_FRFrançais