Pauline és Brice provencei esküvője

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email
Share on linkedin
Share on reddit

Egy provencei birtokonon járunk, kilátással a többszáz éves falura, a búzamezőkre, a szomszéd istálló lovai szabadon futkosnak, az olajfákon a nap már érleli az idei termést. Gréoux-les-bains-ben járunk, Pauline és Brice esküvőjének helyszínén. Pont, amilyenre megálmodták. Nyugodt, gyönyörű, provencei: ahova öröm meghívni szeretteinket és ahol egy csoda kimondani az igent. 

Egy évvel a nagy nap előtt kezdtük meg a szervezést és végigkísértem Pauline-t és Brice-t a legelső ötletszikrától kezdve az esküvő másnapján elpakolt utolsó pezsgőspohárig.

Pénteken már szállingóztak a messziről Provence-ba érkező vendégek, akik belecsöppentek az előkészületek izgalmas forgatagába. Szeretem az esküvőt megelőző napot, ilyenkor már tapintani lehet a levegőben a felfokozott hangulatot és a közelgő ünnep varázsát, na meg persze a stresszt. Pakolás, dekorálás, logisztika, problémamegoldás, irányítás, döntéshozatal 2 másodperc alatt és ezer gondolat, amivel a párnak meg kell küzdenie ilyenkor. Pauline és Brice esetében ezekben mind a segítségükre voltam. Ilyenkor szeretem emlékeztetni ezerszer a menyasszonyt és a vőlegényt, hogy holnap az utolsó részletek is a helyükre kerülnek, rám mindenben számíthatnak és mindenhol ott leszek, nekik csak élvezniük kell az esküvőjük minden pillanatát.

Másnap reggel ébredtünk csak az igazi forgatagra, azonban-, ahogy ígértem-, az ifjú pár csak sodródott az eseményekkel és fürödtek a nagy napjuk boldog pillanataiban. Minden másra ott volt a tanúk és koszorúslányok csapata, és persze én, mint a nagy nap karmestere.

Amint megkezdődik a pár készülődése, nem létezik számukra többé idő, csak a jelen pillanat megélése, hiszen az esküvő napja nem csak az igen az oltár előtt, hanem ezernyi momentum, amelyek annyira gyorsan elszállnak, de annyira csodálatos megélni őket!!! A polgári szertartásnak Provence “fővarosa”, Aix-en-Provence adott otthont. A fenséges házasságkötő teremben elhangzottak az első igenek. Ezután Greoux-les-bains felé vettük az irányt, ahol a falu kis templomában erősítették meg fogadalmukat. Ide lovas hintón érkezett a menyasszony a koszorúslányaival, a vőlegény pedig az oltárnál várta, ahogy a nagy könyvben meg van írva. A meghitt és vidám egyházi szertartás után a templomból kilépve megkezdődött a meglepetések sorozata: a zenész barátok koncerttel köszöntötték az ifjú házasokat, a lakodalmi hangulat azonnal kirobbant! Az utcabál után innen a hintóra pattant az ifjú pár, hogy elvonuljanak fotózkodni Greoux provencei kiskerteiben. Az esküvő helyszínén már várta őket a az állófogadás provencei és afrikai specialitások ízkavalkádjával. Csodálatos, ahogy Provence szívében találkoznak a különböző kultúrák, hogy együtt ünnepeljenek!

Az események ezután felgyorsultak, repült a csokor, sorjáztak a meglepetések, jött a sokfogásos vacsora és a hatalmas lakodalom legbátrabb résztvevői reggel 7-ig mulattak.

Vasárnap a brunch és a medencepart biztosította a lazítást, vagy egyeseknek éppen a buli folytatását.

Hatalmas öröm számomra, hogy a részese lehettem ennek nagy eseménynek, és hogy a pár bizalma megtérült: maximális elégedettséggel és boldogsággal gondolnak vissza a nagy napjukra, mert minden az elképzelésük szerint történt.

5 érdekesség az esküvőről:

  1. 5 országból érkeztek vendégek a nagy napra.
  2. A menyasszony a templomi szertartás előtt eltűnt! Akárcsak a filmekben, Pauline sikeresen megváratta vőlegényét az oltár előtt. De ne aggódjatok, Brice nem kételkedett és minden tökéletesen végződött!
  3. Az a megtiszteltetés ért, hogy a nagy napon igazi afrikai wax szoknyában lehettem én is, amit Pauline testvére készített nekem Cameroun-ban.
  4. A menyasszonynak 3 ruhája volt: egy elegáns kis fehér a városházára, egy igazi hercegnős álomruha az egyházi szertartásra és egy afrikai viselet a hajnalig tartó bulira!
  5. Esküvő Afrikában: az ifjú pár februárban felkerekedik és Cameroun-ba repül, hogy az ottani tradíciók szerint is megünnepeljék a nászt! Az Instagram oldalamon meg fogom mutatni, milyen is egy hagyományos afrikai esküvő!

+1 Pauline es Brice kedvenc pillanata az esküvőjükről: Pauline tanúja nagy történetmesélő, aki egy szívhez szóló meglepetéssel készült: egy mesével  Pauline életéről és az ifjú házasok szerelméről.

Te is szeretnél igazi provencei álomesküvőt? Keress bátran és egy kötetlen beszélgetés alkalmával megtudhatsz mindent, amire kíváncsi vagy a dél-francia esküvővel kapcsolatban!

Több fotóért és videóért esküvőkről, rendezvényekről és Dél-Franciaországról látogass el a Detti’s Events Facebook oldalára és Instagram profiljára.

Fotók: www.diegofotos.fr/